Skip to main content

Book Tag: My Life in Books

 

This afternoon I was surprised by a book tag from my new friends. *Thanks for Book Bloggers Universe* Actually this tag come from a girl, who cult Murakami's work. Thanks for this Book Tag, mbak O "casualbookreader" (smile). Let's check it out.



1. Find a book for each of your initials


First one I'll pick Senja dan Cinta yang Berdarah which is Seno Gumira Adjidarma latest collected short-stories.

"Seno’s short stories often both document everyday life and criticize contemporary social, cultural and political conditions." Wiki says. One thing I always remember about this author. Seno’s credo is "When journalism is silenced, literature must speak. Because while journalism speaks with facts, literature speaks with truth."

I don't have enough time to finish this thick book. For you who like to read a collection of short stories, this book should be in your collection.

Let's see another book with S. 


 
I choose "Sihir Rumah Ibu: Menyidik Sosial Politik dengan Kacamata Budaya" by Agus Dermawan. A collection of essays that really captivate me. From the artistic taste of the Indonesian presidents to Indonesia comics issue. This book is so interesting and made me interested to start reading more books about social culture.



2.Count your age along your book shelf: What book is it?


 
Global Career. "Bost Your Career to the World Stage" by Handi Kurniawan. This book is promising. Unfortunately I did not read this book.


3. Pick a book set in your city/state/country


Mirah of Banda by Hanna Rambe. This epic romance will take you across oceans and become acquainted with the natural beauty of the island of Banda. FYI, I read in Indonesia edition. Published by Penerbit Obor.


4. Pick a book that represents a destination you would like to travel to


Steven Gerrard: My Liverpool Story. Someday I want to watch live EPL match at Liverpool Stadium.



5.Pick a book that is your favorite color

Thing Explainer: Complicated Stuff in Simple Words. New non fiction book with quite expensive price. Honestly I don't have exact favorite color. But I want to show this book.


6. Which book do you have the fondest memory of?

"Seribu Senyum dan Setetes Air Mata" by Myra Sidharta.

This book is well written, informative, and have a good sense of humor for readers. However, the most I love about this book is that I can know the lifestyle of people in the past. How people was love reading erotic novels like modern people too. People like to bring their old wedding gift to other wedding party (ough). And also author travelogue about the journey to visit her ancestral home in China. Something in my heart, I also envisioned.

7. Which book did you have the most difficulty reading?

 
Bumi Manusia by & A Clash of Kings. Not because it's hard to read in fact. But the reason is so many books in my reading queue.

Especially for ACOK. This novel contain many details and I didn't read much English novels. Honestly I feel a bit difficult to finish this series :(

8. Which book in your TBR pile will give you the biggest sense of achievement?

A Game of Thrones by George R.R. Martin!. This is my first reading experience with English Novel. Awful thick. For me.
This is it. My Life in Books. I want to share this book tag to other awesome book bloggers.


Comments

  1. Aaaa Mas Steven ini tampak keren list-nya yaa :3
    Paling penasaran sama yang Randall Munroe.

    ReplyDelete
  2. Di listku juga ada Bumi Manusia, tapi masuk kategori lain :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ubur-Ubur Lembur oleh Raditya Dika

Ubur-ubur Lembur by Raditya Dika
My rating: 3 of 5 stars

O0m Dika, eh salah, bang Dika memang terbukti pencerita top.

Ngalir aja. Serasa baca kumpulan cerpen gitu. Tapi bedanya ini pengalaman batin bang Dika sendiri yang diceritain. Teknik berceritanya keren.

Isinya seru. Kontemplatif. Suka sama apa yang dibilang Radit, hiduplah dari apa yang elo senengin. Kira-kira gitu bahasa bebasnya.

selain itu. Jadi penasaran gue kan, sama Radikus makan kakus. yang dimention di bab terakhir gitu. Eh bener ga sih?

Rekomendasi nggak?

Iya, kalau pengen baca tulisan terbaru Radit, elo harus beli bukunya.
Kalau fans Radit garis keras, apalagi. Wajib hukumnya.

Tapi kalau dibilang, bagusan mana, saya akan bilang Koala Kumal ya.

salutlah sama effortnya Raditya dika. Ia bilang nyicil tulisannya di sela-sela jobnya yang udah seabrek cuy, dan bener-bener kelihatan ini kayak perjalanan karirnya dia yang pengen dibagi ke khalayak pembaca.

View all my reviews

Review Buku "Memimpin" oleh Alex Ferguson dan Michael Moritz

Rasanya menyenangkan dapat (mencoba) memahami resep memimpin yang diutarakan Sir Alex Ferguson. Bahasan tentang dunia manager klub Liga Inggris sangat menggoda. Bacaan ini sudah masuk dalam radar saya untuk dibeli sekitar beberapa tahun silam, waktu keluar dalam rilisan punggung keras. Namun keinginan tersebut seringkali tumpul karena harganya yang kelewat mahal, dan meski sudah ada rilis softcover, buku-buku lain seperti The Upstarts, Thank You For Being Late, Shoe Dog, dan The Elements of Journalism sudah memberatkan belanja saya.

Enter The Magical Realm - Superhero Fantasy

Ulasan Superhero Fantasy plus 1st Giveaway H23BCSelamat datang di rangkaian Around The Genres in 30 Days Blogger Buku Indonesia (BBI). Silakan nikmati semua post yang akan ditampilkan di Blog Buku Haremi. Aku sangat excited! Ini adalah kesempatan pertamaku meramaikan event HUT ke 4 BBI. Semoga kalian bisa terhibur dan semakin suka dengan review buku komunitas BBI.




Di post kali ini H23BC kebagian mengulas tentang subgenre fantasi, sudah bisa ditebak kan? Yap, Superhero Fantasy (SF). Siapa sih yang sekarang enggak ngikutin serial TV Arrow atau The Flash. Atau yang paling ditunggu-tunggu tahun ini film besutan terbaru Marvel Avengers: Age of Ultron. Kira-kira udah bisa ngebayangin seperti apa SF. Genre ini memang sangat populer dan punya basis penggemar yang kuat. Identitas rahasia dan misi utamanya untuk mengalakan kejahatan adalah karakteristik utama dari subgenre ini.



Apakah di cerita tersebut bisa kamu temukan ada seseorang dengan kemampuan super spesial, standar moral yang tinggi, du…